trubadurande

Ägnade större delen av förmiddagen/lunchen (för Josefine åtminstone, jag fick passa eftersom det inte riktigt var "detox-vänlig" mat som serverades :P) hos Josefine där vi trubadurade och spelade som attan. Vi kommer kicka arsle, utan tvekan. Det kommer bli en go show - folk kommer inte veta vart de ska vända ögonen när vi snurrar runt och byter instrument och har oss, men I like it :)


-

Seg dag idag. Lagat mat, varit ute och promenixat och resten av tiden har mer eller mindre gått åt till att såsa framför one tree hill. Det är lätt att konstatera, jag har inget liv längre. Kunde suttit hos Tony och kollat på när grabbarna spelade tv-spel och drack sig salongs, men kände dels inte för att cykla dit, och ja. Det lockade inte, helt enkelt. Hur som helst. Det här är allt jag har att säga för tillfället, för så mycket har jag för mig.

detox är skittråkigt.

Som sagt. Har druckit sjukt massa grönt te idag, trodde jag skulle kräkas på skiten till slut.




Won't be so easy this time to hurt me
You can try and this time now baby there are no tears left here to cry
if you think you can woo me like before if you think you can do that anymore
won't get too far no, you can't break a broken heart
so try your best now baby try your best to break me
you can't break a broken heart.
no damage you can do now i'm immune to you now
you cant break what broke apart
there's nothing you can do to me no more
you can't break a broken heart

detox dag... fem? sex?

15.40
AAAAAAH! GE MIG KAFFEEEEEEEEE! Helskotta. Men, ska säga att godis-, chips-, kak- och ge-mig-allt-suget från igår mer eller mindre försvunnit. Klart jag är lite sugen, men nu är det helt klart överkomligt, nu behöver jag inte stå på jobbet och tjuta "Jag kommer bli gaaaaalen!" och sen bli fullständigt idiotförklarad av de som bevittnar händelsen... :P

dag fyra av detox

14.18
Min mage har avlidit. Fick i mig ett glas citronvatten, sen var det kört. Vet inte om jag vågar äta något än, ska vänta lite och se. Ska hur som helst bli en pärs att stå på jobbet bland allt jag är sugen på, utan att få röra någonting...! Får ta med mig tepåsar och russin, så jag inte avlider hela jag... Det vore ju synd :P

dag tre av detox

13.14
Lunchdags. Lagar mat åt både mig och mamma idag, det blir tonfisksallad åt mig, och räksallad åt henne. I övrigt känns det ganska lugnt på detox-fronten, är lite tung i huvudet då och då, men annars coolabananer. Tänkte ge mig ut och springa sen, hoppas att det ska lösa upp eventuella knutar jag har i kropp och knopp :P 


bröllopsfotografen m.m

Var som sagt på bio idag, måste tyvärr erkänna... den var ingen höjdare. Det var skojsigt i början, men sen satt jag mest och funderade på när filmen var slut. Hade väntat mig mer, och önskat, lite mer Smala Sussie-stuk på det hela, men icke. Tyvärr, Bröllopsfotografen får tre toasts.

Var annars en ganska händelsefattig dag i stan. Satt och led när Robban, Tony, Tobbe o Tofflis käkade hamburgaretallrikar o tacobufféer. Själv satt jag där med min vattenflaska, eftersom det inte fanns en enda himla sak på hela stället jag kunde äta, och betala 99:- för lite sallad och gurka ur buffén kändes inte helt värt... Så. Fick åtminstone i mig en gudomlig tonfisksallad innan jag lämnade hemmet, tacka gudarna för det.

dag två av detox

14.01
Dricker te och käkar russin. Blev en sen frukost idag, var inte alls sugen på citronvatten, så jag sköt upp hela dagen. Har varit ute med ponken, kört in ved och busat med småtting, och kan inte bestämma mig för om jag känner för att ta en promenad eller inte. Lutar åt inte, eftersom jag ska hinna duscha, äta middag och lite allt möjligt innan det bär av till Borås med grabbarna. Vi ska på bio, Bröllopsfotografen, och jag kan inte fatta att jag ska gå på bio utan att ens få äta ett popcorn :P Fasar inför deras förmodade givmildhet när jag förklarar att vi detoxar och inte får äta något.  

dagsavslut.

22.32
Har precis ätit kvällsmat i form av smoothie gjord på banan, hallon och passionsfrukt mixat med lite yoghurt. Smakade finemang, och det ska väl bli ytterligare en kopp te innan det är läggdags på riktigt.

Största önskan för tillfället är dock en egen lägenhet. Som jag vill flytta hemifrån. Kom igen nu, ge mig lite mer jobb, och helst en fast tjänst så pyser jag fort som attan.

Skål och välkomna.

Som rubriken lyder, skål och välkomna till dag ett av detox. Det blir ingen videoblogg, trots vissa önskemål, så vi nöjer oss såhär så länge.

07.01
Vaknar av mig själv, pigg och glad, innan detoxen ens börjat. Misstänkte att det bara var huvudet som spelade mig ett spratt och somnade om.

09.32
Dagens första pass, ett glas varmt vatten med en halv pressad citron. Smakar inte alls illa, faktiskt. Börjar fundera på vad jag ska göra till frukost. (För er som trodde det där glaset var min frukost, galningar! Det här går inte ut på att svälta oss, vi kan fortfarande käka tills vi kräks, vi ska bara undvika en (hel) del mat och skräp)

10.05
Frukostdags, och jag säger bara: mmmmums! Banan/yoghurtsmoothie med linfrön och passionsfrukt på toppen, och en kopp grönt te med citron. Det här kommer gå galant :D




Konstaterar dessutom att Paramores nya album, Brand New Eyes, inte är något att hoppa jämfota över. Ganska platt och tråkigt, skulle jag säga.

13.40
Har tuggat i min några nötter, lägger upp kyckling som ska få tina och tar ytterligare en kopp grönt te. Givetvis utan socker, honung eller liknande. Börjar redan fundera på vad jag gett mig in på. Bäst att tänka på något annat, hämtar posten för att se om paketet dykt upp i vårt land än.

13.52
Wiho! Det hade klarat sig genom tullen, och finnes för uthämtning omedelst. Tog med mig småtting och vi tittade på när det drevs ungtjurar borta mot flygklubben, med hund och allt. Var tvungen att hålla för småttings ögon en stund, när en av tjurarna fick fnatt och bestämde sig för att "hundjäveln ska dö". Det var så läskigt att se på att vi slutade titta och gick hem istället.

15.21
Har varit ute med ponken, och ätit middag - kycklingsallad. Hur enkelt är inte det här? Jobbigaste är helt klart att behöva springa på toaletten i ett, eftersom det ska drickas så förbannat mycket.. :P

söndag.

Idag har jag mått skit, kort och gott, lätt konstaterat. Har även varit på personal-/informationsmöte på jobbet, och fått mig en ny, het, arbetsbefattning: dokumentationsansvarig. Jag väljer att tolka detta som att jag ska smyga omkring och fotografera byggarbetare, och kanske skriva en rad eller två om hur händelseförloppet avlöper.

spoiler alert!

Spoilar morgondagens Feta Tunez, beware!



Hoppas på Partyalias och ölpong innan kärven imorn :D

städar.

Jag tar en liten paus i sock-sorterandet och försöker komma på något vettigt att göra för att åtminstone ha en bra ursäkt, men icke. Har städat mer eller mindre hela dagen, eller ja, sen jag gick upp vid typ 11... :P och så får man bortse från att jag käkade frukost framför OTH, så en timme bort där, sen duschade jag o blåste håret och allt sånt, så vi kan ta en timme där också, sen satt jag med gitarren nästan en timme till, och ska vi räkna bort tiden jag slösat bort framför datorn på ingenting har jag väl städat sådär 2 timmar, effektiv tid.

Borde hur som helst växla upp farten, för imorgon ska jag jobba, och sen är det ju faktiskt kalasdags på lördag. Ska hinna kalasa för släkten innan jag smiter iväg och kalasar på kärven istället. Jag har alltså begränsat med tid, för jag ska dessutom repa/spela in senare idag. Huff och puff på det, kommer bli en lång natt.


Pinsamt, Roger!

Sitter och tittar på Bonde söker fru mellan varven här när jag lagar kvällsmat, och ojoj... Jag tycker det är galet pinsamt! :P De där speed-dejterna verkar vara en riktig pina, det säger jag bara.

"Ja.... kossor är söta..."
"mmm....."
"ja, så eh..."
"......"


Blir en kväll framför tv:n sen tänker jag, noterade att Grey's Anatomy börjar strax, och ja, nåt ska jag säkert kunna hitta sen. Annars återkommer jag, med all säkerhet.

SÖKES!

Rosa (i nödfall vit) Spice Girls-t-shirt sökes. Herrstorlek önskvärd, men större dam kan säkert också fungera.. :P Hur som helst, jag behöver er hjälp!


hemma återigen

Nu ska vi se då. Har legat i sängen och uppdaterat tv-serie-tittandet, har ju hunnit missa några avsnitt de senaste dagarna. Hur som helst, fick som sagt något ryck i fredags och rusade iväg och köpte en sista minuten till Karlstad, och allt gick smidigt, jag kom med tåget, det var i tid, konduktören var trevlig. Alex var gullig och mötte mig på stationen, vilket var väldigt bra, med tanke på att jag inte hade en blekaste aning om vart hon bodde. Kunde inte ens dra mig till minnes att jag någonsin varit i Karlstad, men mindes precis att det har jag visst det. Var på Universitetet för ett par år sen när Alva doktorerade, och sällan har jag väl varit så uttråkad... Inte konstigt jag förträngt det.

Anyhow. Släpade hem alla grejer till Alex, jag fick en födelsedagspresent (4 muffins, 4 cider (2,25% så klart) och en liten... bok? Kommer tyvärr inte ihåg vad den hette, men handlade om en professor och om varför det regnade), och så lagades det lasagne som vi mättade våra (åtminstone min) tomma magar med. Därefter hoppade vi på bussen till vad-han-nu-hette, där vi tillbringade ett par timmar med att titta på MADE och nåt jävligt creepy program på MTV. De åt myror, skar ryggraden av grodor, tuggade på råa råttor osv.

Fortsatte till Arena där det var full fart, och så även på oss efter ett tag. Jag mådde helt otroligt bra hela kvällen, till skillnad från den andra fröken som gjorde ett par pit stop med huvudet i toaletten när vi kommit hem :P Vaknade, med alla lampor tända, (eftersom Alex inte kunde blunda när det var mörkt pga illamåendet...^^) och jag mådde fortfarande helt otroligt bra. Var lite trött, men det var också allt. Jag kröp ner på golvet och satte mig och spelade Sims medan Alex fortsatte sova. Dagens matintag bestod av Subway, och sen tog vi en promenad på kvällen för att jag skulle lära mig hitta lite bättre, vilket var välbehövligt... Kollade på Wallander (den brittiska) senare, och jag säger då det. Det var väl den dummaste jävla idé jag varit med om. Den idiotförklarade vi inom kort. Speciellt efter "Ekholm" - [Äckhååålm] och några fler fullkomligt tokdumma uttal. Varför i helskotta inte förflytta handlingen till England?!

Måndagen såg i stort likadan ut, Alex gick till skolan en stund, jag och Uzi fortsatte sova lite, sen tog vi tag i disken en stund, innan vi återgick till att spela Sims. Blev en tur på stan sen, med ett välbehövligt stopp på Espresso House, men tyvärr ingen lycka i sökandet efter hårserumet jag var ute efter. Fick dock ett läppglans på Apoteket, och det var ju snällt :P

Tog oss hem helskinnade, hela och rena, och imorgon är det tillbaka till jobbet som gäller. Kommer dessutom få ta ett dundertag med städandet av mitt rum snart, för det vankas visst kalas här hemma på lördag (innan kärven, that is, så klart!).


bäddar inför en what?!-kväll

åh brrrrr! Om vi ska räkna på det här... Det är 17 grader här inne på jobbet just nu. Det är ungefär 10 grader under den för tillfället önskvärda temperaturen, och 4 grader under den humant nödvändiga temperaturen när det är så kallt som det är ute. Märks dessutom att ingen vill gå ut, det är inte precis rusning här (men å andra sidan, hur ofta är det rusning på Shell? :P). Lyssnar på radion och värmer fingrarna på en kopp kaffe.

Bannar även mitt usla minne och halvtaskiga förstånd, då jag glömt allt som behövs för en riktig kalaskväll hemma. Har inget att dricka, inga feta tunez och inga kalaspjucks. (Ser dock en herre utanför som verkar redigt på lyset trots den ringa timman. Vet inte om han inte avslutat gårdagen än, eller bara vill vara ute i god tid. Ser hur som helst lite ostadigt ut :P) Men jag ska nog klara mig ikväll, det gör jag ju alltid, säg. Satsar dock på endast glada miner idag, orkar inte med något annat.

Måste tillägga att Bandit håller hög klass denna lördagsmorgon, taggar igång mig mycket bra (kommer ju dock klappa ihop på den långa tågresan, så what difference does it make, really).

födelsedagar och en bartömning

Wiho!

Borde ägna en stund åt att packa så smått, eftersom jag efter många om och men fick löst helgen, och det innebär en fabulös och glorifierad helg i Karlstad med Alex och bartömningen. Kommer säkert stanna kvar lite extra och nörda Sims 3 medan jag kan...! ;) Kommer bli kanoners, I just know it.

Och ja, jag får väl även gratulera mig själv på födelsedagen. Så: Ja må hon leva, ja må hon leva, jag må hon leva uti hundrade år, HURRA! :)


halv storm och hardcorecrapp.

Det blåser sannerligen något överjävligt ute, och att stå på jobbet, kika ut och veta att man för eller senare ska behöva cykla hem är more than I wish on anyone... Jag fick hur som helst tag i cykeln och började trampa. Över parkeringen, so far so good, över vägen, tänker att; det här kanske kommer gå bra ändå. Börjar rulla ner för backen innan viadukten och inser att jag helt plötsligt mer eller mindre rullar på samma plats i backen. Börjar trampa lite och rullar återigen lite framåt. Tar lite fart inför uppförsbacken, ser att Kerstin har hoppat av sin cykel och muttrar att "jag ska nog visa vem som är friskast i benen..." och tar mig upp. Går fortfarande rätt bra, börjar få upp värmen och känner att musklerna börjar vakna till liv. Cyklar vidare förbi Östergården, nerför backen innan Nossan, och funderar på hur lång tid det egentligen kommer ta att trampa hem. Flåsar vidare en bit på raksträckan, tar i för allt vad tygen håller, men när jag närmar mig infarten till Åkeriet (the grusväg alltså) börjar min tankegång sakta förändras. Svänger in till vänster, in på en omedelbar liten uppförsbacke och en sjuuuuhelvetes motvind. Nu är inte frågan längre när jag kommer hem, utan om jag kommer hem, överhuvudtaget.

Vi kan konstatera att ja, jag kom hem, dock inte särskilt fit for fight. Men hur som helst, imorgon tar vi nya tag.

 

Jag fyller ju som bekant snart år, och tänkte ju fira detta med dunder och brak i Karlstad, tillsammans med Alex. Jag fick ju givetvis inte ledigt, hur jag än försökte, och detta resulterar i att jag firar min födelsedag imorgon istället, för allvarligt talat. Jag fyller ju faktiskt år efter midnatt, om man ska vara petig. Which brings to mind...  Det var väl sommar för sådär nån vecka sen?? Hade förstås (som vanligt...) ingen plan för vad som skulle hittas på, men lyckades på något sätt tjöta med mig Oskar till Sticky Fingers. Fick sedan höra av Oliver att hela gänget tydligen skulle på Raised Fist i trädgårn, och bestämde mig helt sonika för att hänga med dom istället. Kan ju alltid dra till Sticky efteråt/om det är tråkigt, tänker jag ^_^

 

 


Dogsen.

Försöker för glatta livet städa fram min stämapparat. Har efter en timme hittat mitt capo, men skulle hellre sett att jag fann stämmisen... märks att det var ett sjuhelsikes tag sen jag städade (sådär studenten ja...). Har hittills hittat: 74,50:- i mynt, kvitton på solkräm från Grebbestad (alltså kvitton sen midsommar...!), 22 st hårnålar, 7 st örhängen och ett par döda getingar.

Till städningen dunkar jag Street Dogs. Verkar bli en fiesta den 15 då de besöker Göteborg, and I plan to be there!

Dagens hjälte

"För man måste inte vara så duktig. Man måste inte ens göra sitt bästa, det kan räcka att bara vara lite halvbra. Man får göra bort sig, man får bli för full, man får ha fel. Man får göra fel. Smetigt rött läppstift är okej, och det är okej att klä sig fult, vara ful, dum, okunnig, tråkig. Man behöver inte veta vad man håller på med."

På min bloggtopp tronar nu även Lisa Magnusson, http://blogg.aftonbladet.se/19586

Råder er starkt att kika förbi och läsa, och njuta, av följande krönikor:

http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/lisamagnusson/article4848827.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/lisamagnusson/article4435522.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/lisamagnusson/article2401799.ab


uppdatering.

ooajajaj. Vaknade med en sjuhelsikes magkatarr imorse, och det tog många timmar innan den gav med sig. Stod stundtals mer eller mindre dubbelvikt och jobbade, men man är ju inte så mjäkig va... Jämna plågor, right? Bertil propsade på Losec, för man ska inte heller späka sig själv i onödan. Tänk så många fina ord jag lärde mig imorse. Har för övrigt varit en helt vanlig dag, jobbade, åkte hem, varit ute o sprungit (börjar bli kyligt på kvällarna) och kvällsmat står överst på agendan.

För att sammanfatta veckan som gått så ja, jag har inte så mycket att säga egentligen. Jobbade större delen av veckan, gick och lade mig vid 22-snåret i fredags, trots att jag var ledig hela helgen. Hade dock inget att sysselsätta mig med, så det framstod som ett ypperligt bra alternativ, och med facit i hand, det var det. Oj som jag sov gott. Lördagen spenderade jag delvis i replokalen med Nightshift, och delvis på paaartie hos Tööb. Det var en finfin förfest där vi lekte charader och spelade öl/ciderpong, och guess what! Undertecknad kickade arsle sista omgången och tog hem hela kalaset :D

Drog så småningom till Borås, men det blev bara pannkaka av alltihop. Jag mådde dåligt, blev allmänt väldigt emo, och det bästa på resten av kvällen var väl mackan jag o Tööb köpte på Subway. För att uttrycka sig som Tööb: om jag skulle gifta med mig en macka, då skulle det vara den här! :D

och Woho! Pappa kom hem med ett så fint paket idag, och nu blev han så nyfiken så jag var tvungen o visa vad det var jag hade fått tag i. Inget så väldans spännande dock, tyckte inte han i alla fall... :P Det var hur som helst Urban Decays Potion Primer SIN och som jag väntat, rena rama julafton!

Sitter nu och dunkar Nickelback, och ska omedelst prova UDPPn, sen blir det kvällsmat för hela slanten.


RSS 2.0