deklarerad

Nu så, färdigdeklarerad och klar för i år! Kommer inte skramla så värst mycket i kassan i sommar, speciellt inte när jag fick min innestående semesterersättning från förra året i höstas, pga ägarbytet och sådär. Men va katten, fortfarande ett tillskott på några tusenlappar - jag tackar och bockar!

Ytterliggare en sak att se fram emot till helgen: blir revyn Tagen på Tånga på lördag med Andreas, har höga förväntningar, de brukar göra bra ifrån sig! Fundersam dock på om vi kommer hänga med i skämten, inte så värst insatt i Vårgårdas lokalkändisar, om jag ska vara helt ärlig. Men det spelar väl föga roll, kommer bli skittrevlig även om hela jäkla farsen suger! 

Back to life

Återigen tisdag, och helgen har flugit förbi i ett nafs. Varit mycket jobb, mycket slem och ännu mer hostande, och mycket mys. När jag återigen befinner mig på hemmaplan blir livet mest grått o trist, och det även bokstavligt talat, för regnet fullkomligt öser ner och har så gjort hela dagen. Men vill inte klaga - jag välkomnar allt som tar kål på snön, men fråga mig om en vecka igen, så ska vi se om jag inte kan klämma fram ett par svordomar även över regnet.

Har, mest för att hitta på något, bokat tid på Barbarella imorgon, för att göra 3 stycken dermal anchors på framsida underarm. Låter säkert helknasigt, but I have a good feeling about it :)

Är egentligen bara några timmar kvar jag behöver slösa bort, för imorgon ska jag som sagt till Göteborg med Sandra, vi ska göra stan och efter det är det aerobics, och där gick onsdagen. Torsdagen jobbar jag, och det är gött, där går ju större delen av torsdagen också. Sen är det ju fredag, och då blir allt automatiskt mycket bättre, det vet alla. Sen ska det även vara kärven, dagen till ära. Hur som helst - nöjd med helg bara, och en ledig helg dessutom, blir inte mycket bättre. Avskyr att vara ledig på veckorna, men helgerna, det är gött! Spelar väl ingen roll om man inte gör något, det är ju helg. Fattar ju vem som helst.




F*TTA.


Så.Jävla.Irriterad.

Ikväll är kvällen jag kan implodera. På riktigt.

Jag skojar alltså inte.

Jag kanske dör. Av ren o skär ilska och irritation.

Ironiskt det vore va.

Dagens goda gärning


...som rubriken lyder: Idag har jag räddat en katt ner från ett hustak, inte illa jobbat!


Kan även varit så att det var min lillskrutt till småtting som försnillat sig upp dit när det vankades kvällsmat. Stod länge och väl och visslade på honom, och kunde inte fatta varför han aldrig rundade hörnet, utan bara stod runt husknuten o gnällde. "Dumma katt", tänkte jag, och försökte med lock och pock och snälla ord, innan jag insåg att lillstackarn inte var på marken, utan gnällde om o få hjälp ner från taket vid 01 på morgonen. Händig som man är klättrade jag upp på  altanräcket (inte lätt att klättra o klänga iförd endast t-shirt, pappas stora jobbjacka och hans stora stövlar! Och återigen vandrar jag ut utan byxor, det är fan inte klokt att jag aldrig lär mig, blir ju svinkallt!) och plockade ner lillkatten.

Om jag får säga det själv - en räddningsaktion väl utförd.

... now what?


Den här dagen tog en oväntad vändning, det må jag säga.

Inledde dagen på toppenhumör efter höjdarfilmen igår kväll, men det tog fan inte många minuter innan jag satt och lipade som ja. Jag vet inte. Ni kan väl tänka er själva.

Det är inte det att jag har några illusioner om att få vara med och bestämma, eller överhuvudtaget vara delaktig i beslutet, vilket hur som helst är försent nu, nej. Det jag tycker är att jag, vid det här laget, åtminstone borde få veta överhuvudtaget, utan att behöva fråga.

En liten tanke jag har bara. Den får stanna kvar här, för jag ska ta o leta fram något att äta, sen drar jag fram och tränar, i ett ynkligt försök att trötta ut kroppen lika mycket som mitt huvud just nu.


nervös!


Fick precis hem kallelsen till makeup-utbildningen, och helt plötsligt blev jag jättenervös! "De första tio lektionerna innehåller enormt mycket teknik", bara där började mina knän nästan skaka. I övrigt måste jag skaffa mig ett par heta "inneskor", känns lovande!

ingen sömn för mig


Tänkte lägga ner väntandet och gå lägga mig, och fick se att det var mindre än 10 minuter kvar på nedladdningen. Needless to say att jag sitter kvar och väntar! Kommer förmodligen somna med huvudet på datorn, men det kommer det vara värt!


!


Har hämtat ut min dator, och bestämde mig för att göra precis som det står i papprena, nämligen säkerhetskopiera allt först, innan jag installerar Windows 7. Behöver väl knappast tillägga att jag ångrar det nu. Läste texten lite noggrannare efter att det hållt på sådär en halvtimme, för jag tyckte det tog en jäkla tid. Döm om min förkrossning när jag läste att det mycket väl kan ta "flera timmar"!!! Så. Medan jag väntar löser jag korsord. Kanske kan vinna några trisslotter eller så, om jag har en jävla tur!


fattig som en kyrkråtta!


Ojojoj. Så lätt det är att göra slut på pengar.

Har alltså beställt min nya dator nu. Känns lite vemodigt och rent av elakt mot mitt stackars bankkonto att göra sådär, men jag tänker inte ha några skuldkänslor. Jag kommer ju vara nöjd så länge den inte tar 5 minuter att starta, och så länge jag kan använda photoshop utan att få upp att datorn "inte uppfyller systemkraven" längre, och så länge jag kan spela sims, för guds skull! Det kommer vara värt varenda krona.

Och nej, jag har inte betalat kursen än. Det hoppas jag att min morfar tagit hand om. Annars vet jag en Sanna som blir ledsen på läppen nästa vecka...!

-


Hört i sängen imorse

Jag: Vad är klockan?
A: Halv sju
J: HALV SJU?! Men... vad gör jag vaken??

Klockan var inte halv sju, snarare lite över åtta, men i ren protest vägrade jag gå ur sängen och låg kvar ett par timmar till. Nu är klockan lite drygt tolv. Har förvisso varit uppe ett tag, men har inte så jättemycket för mig, får jag säga. Ett kik på termometern säger mig att jag borde gå ut, 15 grader varmt är inte att leka med! Å andra sidan glömde jag min jacka hemma igår, så det skulle för min del innebära t-shirt och en jäääättetunn tröja över. Det i sin tur skulle innebär att jag inte kan gå i skuggan någonstans, för då blir det lite kyligt! Inte helt lätt beslut.

morgondagens bekymmer!

Imorgon måste jag sätta mig ner, ta det lugnt, tänka över saker och ting, och ta ett av de största beslut jag någonsin tagit.

Jag måste ha en ny dator!

Jag dödar min nuvarande bit för bit, sekund för sekund. Det kan låta sorgligt, men vi kan inte längre leva ihop. Därför åker kräket ut med en dators motsvarighet till arslet före. Kan dock behöva lite hjälp i avgörandet, har ett par stycken jag väger mellan. Det är av största vikt att jag kan spela Sims 3 på den, sen är resten egentligen bara bonusar. Som det här med Bluray. Det tänker jag att, det kan ju vara gött o ha liksom? 

Det kommer hur som helst bli ett bekymmer för morgondagen. Nu tänkte jag alldeles strax krypa ner, för jag har en sån där jobbig morgon framför mig igen, då jag måste duscha innan jag går till jobbet. Försökte förklara för Oskar varför just morgonar är ett så känsligt ämne för mig, och varför jag inte bara kan gå upp den där kvarten (HAHA! Som om det tar en kvart för mig o duscha på morgonen va, måste ju hinna sova och bara stå och mysa en halvtimme i det varma vattnet också!) tidigare och göra det jag ska. Det tar liksom en kvart x 3 bara att TA MIG UR SÄNGEN.

Det är bara att inse. Jag behöver någon som sparkar mig ur sängen på morgonen. Alternativt lockar med smarrig frukost. Eller kakor. Skulle det till exempel serveras saft och bullar på morgonen skulle jag inte vara lika svår med att gå upp.

   

 

fan.

Nu är det försent att duscha. Detta innebär att jag måste gå upp långt tidigare än jag tänkt för att ta en liten måndagsdusch, oh fasa! Hur blev det såhär?? En liten, liten, liten del av mig skulle kunna tänka mig att klippa av vartenda himla hårstrå för att underlätta just duschprocessen, men jag inser ju att jag skulle se astöntig ut, och får därför bita i det sura äpplet och gå upp i tid!

Kommer inte komma i tid till jobbet imorgon!


oh, what fun it would be

Nu tror ni väl att jag struntat i att skriva här bara för att försöka lura i er att jag har ett liv, men så är det faktiskt inte. Att jag låtsas ha ett liv alltså. Har istället haft en välbehövligt supermysig helg, och tankarna långt ifrån mitt ofta vardagsurtrista liv.

Veckan som kommer ser till en början ganska packad ut, och det känns inte alls fel.

Först leka chef tidiga passet på måndag, sen blir det träning på det, och sen kommer jag tycka att jag är klar för dagen. Tisdag jobbar jag sent, onsdag blir det tidigt, sen träna på det. Torsdag måste ju bli sent, och sen är jag ledig veckan ut! Hörde dessutom talas om IKEA-besök och själv skulle jag mer än gärna ta en tur till stan. Synd dock att jag behöver hålla i mina slantar. Typ jättehårt. Ungefär så hårt så att man skulle kunna sätta eld på mitt hår utan att jag ens skulle göra ett försök att använda händerna för att släcka det.  Så hårt behöver jag hålla i pengarna. Egentligen.

Måste dessutom klämma in ett möte med morfar och banken. Vi ska starta krig mot mitt bankkonto!

Sa någon att det var final i Melodifestivalen på lördag också? Haha, nej... Det var väl det jag tänkte.

med ålder kommer visdom


I bilen utanför.

Mormor: Glöm inte din plånbok nu.
Jag: Neeeej, det är klart jag inte ska, herregud...

Kommer in.

Jag: faaaan också...

Ang mobbning på arbetsplatsen


Hört på en bensinstation i Herrljunga

(står och pratar med Andreas om morgondagen)

Andreas: Jag ska till Borås imorn, men du får väl hänga med om du vill
Chefen: Nejnej, ta inte med henne, hon är bara i vägen!
A: Då lämnar jag henne här hos dig, så får du se efter henne
C: Nej för fan, vi får inget bidrag för henne längre, så här ska hon inte vara!



Några minuter senare

C (till kund): Nej, hon har nog fan ingen behörighet för o jobba här.
Jag: Ahmeh! Då går jag hem nu då!
C: SKÖÖÖÖNT!
J: Visst, jag går, titta nu, nu går jag! Får du jobba lite själv!
C: Gör det!
J: ... mamma har inte kommit än... jag slutar om en kvart hörru. Lugnt va...?

Jag känner mig uppskattad på min arbetsplats! Detta trots att chefen försökte skicka hem mig ungefär 15 ggr. "Gå hem nu!" är den vanligaste ordern jag får, men jag lyder ju oftast inte. Tur för mig, annars skulle jag aldrig tjäna några pengar!

fasen.


Jag borde fråntas mitt bankkort.

Borde inte få ha tillgång till ett bankkonto.

Faktiskt inte hantera pengar överhuvudtaget.

Eller jo. Men inte efter 22.15 på kvällen.

Detta kan även gälla helger.

Faktiskt ingen dum idé alls.

utflykt

Tog en utflykt med mamma och mormor till Grästorp idag - det skulle inhandlas kökslampa sa mamma. Innan dess skulle vi förstås fika i Vara, och let me tell you: DET ÄR EN LAGLÖS, OPLOGAD JÄVLA HÅLA! Skulle försöka parkera, gick åt helskotta. Slutade med att jag ställde bilen i en snöhög, halvvägs mitt ute i vägen, klev ur, smällde igen dörren, fräste att "här ska vi fan stå", låste bilen och gick.

Blev fikastund på Nordpolen med kaffe och krämbulle, och mamma tappade bort knappsatsen till sin telefon. Höll på skratta mig fördärvad när pappa ringde och hon försökte trycka på grön lur utan att ha någon knapp att trycka på :D Höll själv på skrämma livet ur honom när jag berättade att jag parkerat Saaben mitt i gatan, i en snödriva. Jag hörde hur hans hjärta hoppade över ett par slag, lovar!

Blev hur som helst en fasligt trevlig tur med mycket flams och trams, som det alltid blir när jag och mamma hamnar i sällskap med mormor. Hon påstår att vi är tokiga. Förstår inte vad hon menar.

Tog även en tur i skogen på Solitha när jag kom hem, och oj vad det var länge sedan! Kommer ha en gruvlig träningsvärk imorgon, men det kan det vara värt! Tänkte faktiskt sova nu, upp och jobba imorgon, och det har varit en lång dag idag!


Fyller upp dagen med meningsfulla aktiviteter

Idag kanske jag dör av uttråkning. Jag ska nämligen gå runt i en lampaffär i vad som kommer kännas som en hel evighet, men förmodligen bara vara ett par timmar. Hujedamej!

Blir ingen aerobics heller, tanten är sjuk, igen!

tisdagkväll

Supertrevlig kväll i Alingsås!

Man kan ju säga att jag visade vart skåpet ska stå, när det gällde bowlingen.

I rännan.

Tvingade Josefine att stanna på Statoil och köpa godis på vägen hem, så nu sitter jag och mumsar på Pim-Pim och tycker det är lite tråkigt att helt plötsligt vara helt ensam. Vilket hårt liv jag lever.

solsting!

Har stått med solen i ögonen hela dagen, blivit bländad och förmodligen blind, men jag njöt varenda sekund! Piggare, gladare, allt är bättre. Förutom att jag fortfarande är lika jävla klantig. Satte paketkniven under nageln idag (en sån där tunn, vass liten jävel som ser ut som ett rakblad) och blödde säkert 1 dl bara från tummen. Har även räknat till 6 stycken papercuts (svensk översättning knappast nödvändig) på bara höger hand. Livsfarligt att jobba. Inga naglar kvar heller.

Ska iväg och bowla med the ladies plus lasse ikväll, wish me luck!

ordning o reda.


Hört på en bensinstation någonstans i trakten:

- MEN JAG SKITER VÄL I DIG, DIN SYSTER OCH HENNES JÄVLA HANDVÄSKA, HÅLL KOLL PÅ ERA GREJER, FÖR HELVETE! UT HÄRIFRÅN NU OCH KOM ALDRIG TILLBAKS, FÖR JAG KOMMER KÖRA EN SAX I ÖGAT OCH EN JÄVLA AVBITARTÅNG I ÖRAT PÅ MIG SJÄLV OM JAG SER DIG IGEN!!! skrek jag inombords till dumjäveln som hade mage att gnälla och skylla en borttappad handväska på mig och på de stackars arbetarna som gör sitt bästa för att hålla vägarna framkomliga nuförtiden.

Dumjävel. 

Nästa gång kommer jag spotta i hans korvbröd. 
 

Offside och iceing

Tänkte ta tag i min okunskap gällande ishockey och frågade en person kunnig inom ämnet vad offside och iceing innebar. 

*OFFSIDE, OM EN I LAGET HAR EN SPELARE UTAN PUCK I MOTSTÅNDARENS ZON OCH SEDAN EN ANNAN I LAGET ÅKER IN ÖVER DEN BLÅA LINJEN SÅ BLIR DET OFFSIDE - ALLTSÅ PUCKEN MÅSTE FÖRST VARA I ZONEN INNAN EN ANFALLANDE SPELARE FÅR ÅKA IN

*ICEING - OM EN SPELARE SKJUTER PUCKEN  FRÅN EGEN PLANHALVA (RÖD OCH BAKÅT) OCH DEN INTE TRÄFFAR MÅL UTAN GÅR FÖRBI DEN FÖRLÄNGDA MÅLLINJEN SÅ BLIR DET ICEING(OM INGEN MOTSTÅNDARE RÖR VID PUCKEN INNAN DESS)


Känner mig därmed upplyst! Synd att OS är slut nu, annars hade jag kunnat glänsa med mina kunskaper. Chansen att jag ser på hockey utanför OS är dock minimal, så jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg det här sådär 4 år..!

Tyckte dock att hela caps lock-grejen var att ta i lite väl mycket. Jag är inte helt jävla blåst, jag fattar ändå liksom... No need to rub it in my face...

det var ju spännande!



Vilket litet äventyr va!



RSS 2.0